K grupė

K grupė

MKL U12 LIDL TOP16 etapo Druskininkuose apžvalga: K grupė

16 geriausių Lietuvos moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ dvylikamečių (gim. 2005 m.) berniukų komandų keliaus į Druskininkus, kur balandžio 7-9 dienomis ten vyks „Pirmojo iššūkio“ U12 LIDL TOP16 turnyras.

Daugiau nei 200 jaunųjų krepšininkų ir 16 komandų atvyks į vieną vietą, jos tris dienas kausis 4 grupėse po 4 komandas. 2 geriausiai pasirodžiusios pateks į ketvirtfinalį ir užsitikrins vietą kito sezono A divizione, o 3-4 vietą užėmusios komandos rungtyniaus savotiškame „išlikimo“ etape, kur atkrintamųjų varžybų principu paaiškės dar 4 komandos, kurios kitą sezoną galės kautis A divizione.

MKL.lt pristato visas LIDL TOP16 turnyro grupes.

K GRUPĖ

Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija I-„Dujų tiekimas

„Akademijai“ reguliarų sezoną pradėjo H grupėje, iškovojo 12 pergalių ir liko ant antro turnyro lentelės laiptelio. II etape marčiulioniukai susitvarkė su Gargždų sporto mokyklos ekipa, tiesa, pirmą mačą laimėjo vos 2 taškų persvara.

„Man šis etapas patinka, galima pasimokinti iš kitų komandų, kitų trenerių, stebėti žaidimą, kaupti patirtį ir išbandyti įvairias naujoves“, – sakė Š.Marčiulionio KA treneris Edvinas Justa. – Tai tikrai įdomiau nei žaisti serijos rungtynes. Realiu laiku matai savo komandos lygį. Treneriai anksčiau būdavo nepatenkinti, kai viename pogrupyje būdavo stipresnės komandos, kitame silpnesnės ir atkrintamosiose ketvirta vieta eliminuodavo pirmą. Dabar matosi realus pajėgumas ir visos komandos kovoja. Šį sezoną siekiame kuo aukštesnės vietos, pirmiausiai, norime užsitikrinti vietą kito sezono A divizione, o toliau žiūrėsime“.

Sostinės krepšinio mokykla II

Vilniečiai dominavo B pogrupyje, kur iškovojo net 15 pergalių, patyrė 1 nesėkmę ir užėmė pirmąją vietą. Vienintelė nesėkmė – 13 taškų pralaimėjimas Vilniaus krepšinio mokyklos I komandai. II etape Sostinės KM II ekipa  įveikė Palangos sporto centro II komandos pasipriešinimą.

„Man dar neteko vadovauti komandai tokiame ture, bus pirmas kartas, tačiau norime patekti į TOP8“, – sakė Sostinės KM treneris Vytautas Zapalskis. – Manau, kad laukia labai įdomus etapas, galiu tik sutikti su treneriais, kad smagu vienoje vietoje pamatyti geriausias šešiolika ekipų. Aišku, nebus lengva žaisti tris dienas iš eilės, tačiau visoms komandoms sąlygos bus vienodos“.

Raseinių kūno kultūros ir sporto centras

Raseiniai reguliariojo sezono kovas pradėjo C pogrupyje, iškovojo 9 pergales, 3 sykius suklupo ir užėmė antrąją vietą. Sunkumų raseiniškiai turėjo ir II etape, kur tik po dviejų ganėtinai sunkių rungtynių eliminavo Sostinės krepšinio mokyklos IV komandą.

„Mes dalyvaujame pirmą kartą, todėl dar sunku pasakyti kaip kas bus“, – teigė Raseinių KKSC treneris Albertas Vilimas. – Manau, kad tai geras sprendimas, suvažiuoja daug komandų, gali pamatyti savo galimybes, pasižiūrėti į kitas komandas. Atkrintamosiose nuvažiuoji į vieną išvyką ir viskas. O čia vaikai laukia… juk trijų dienų iškyla. Taip kaupiame patirtį, pamatome kitų ekipų komplektacijas. Mes džiaugiamės, kad esame LIDL TOP16 etape. Žinoma, kai lieka vienas žingsnis iki A diviziono, norėtus jį žengti. Tokį tikslą turime, o viską parodys galimybės“.

Plungės sporto ir rekreacijos centras „Anra Investicija“

Plungės ekipa nesilaukė didesnio pasipriešinimo reguliariame sezone, kur G pogrupyje šventė 14 pergalių iš tiek pat galimų ir užėmė pirmąją poziciją. Užtikrintai plungiškiai pasirodė ir II etape, kur du sykius sutriuškino Sostinės krepšinio mokyklos IV komandą.

„Man šiek tiek šiam etapui trūksta logikos, mums į rungtynes reikia važiuoti 360 kilometrų, kai kitoms komandoms ir 100 gali nereikėti. Kodėl vienais metais nepadarius Druskininkuose, o kitais pavyzdžiui Žemaitojoje. Juk Palangoje irgi yra puikios salės, apgyvendinimas pavasarį brangiai nekainuoja, manau, taip būtų lygios sąlygos visiems. Todėl šis faktas mane neramina“, – sakė Plungės SRC treneris Genadijus Glikmanas. – O šiaip gerai, kad visi gali suvažiuoti į vieną vietą, treneriai gali pasikalbėti, pabendrauti, pamatome visas komandas. Aš esu šiek tiek ligonis, visada noriu laimėti, taip pasireiškia mano liga. Žinoma, kartais nepavyksta, tačiau visada noriu. Tai ir čia važiuosime laimėti“.

Šį kartą Moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ pačių mažiausiųjų TOP16 etape, balandžio 7-9 dienomis, apsilankys ir LIDL komanda, kuri tiek žaidėjams, tiek žiūrovams paruoš daugybę pramogų. Jauniesiems krepšininkams bus išdalinta beveik 300 LIDL maišelių su sveikais užkandžiais, visi pavargę galės atsipūsti šviežumo kampelyje, kuriame bus galima atsigaivinti sultimis ir kokteiliais, o gera nuotaika pasirūpins LIDL talismanai.