Jaunių žaidynės: Vilnius turės atstovus abiejuose finaluose

Jaunių žaidynės: Vilnius turės atstovus abiejuose finaluose

Penktadienį Klaipėdoje startavo Lietuvos jaunių žaidynių pusfinaliai merginų ir vaikinų grupėse.

Merginų grupėje dėl pirmojo kelialapio į finalą susigrūmė Alytaus ir Vilniaus I komandos. Sostinės ekipa rimčiau atitrūko antrajame kėlinyje ir, vėliau persvaros nebeatidavusi, iškovojo solidžią pergalę 77:60 (17:16; 29:14; 19:16; 12:14).

„Norime laimėti šį turnyrą, tad į pusfinalį išėjome itin susikaupusios“ – po mačo kalbėjo Vilniaus komandos trenerė Živilė Mikalauskaitė. – „Nors pradžioje merginas ir kaustė nedidelė įtampa, kai susikurtų gerų progų nepavyko paversti taškais, tačiau paskui komanda įsivažiavo, gerai veikė komandinė gynyba, krito tritaškiai, tad itin džiugu, jog pavyko pasiekti pergalę. Prieš ką teks žaisti finale ne taip svarbu, bet kokiu atveju sieksime tik pergalės“.

Vėliau paaiškėjo, jog antrąja finalo dalyve tapo Šiaulių komanda, kuri kitame pusfinalyje, po daug atkaklesnės kovos, rezultatu 59:56 (16:10; 14:12; 13:17; 16:17) palaužė sau gerai pažįstamą Panevėžio ekipą. Šiaulietės nuo pat mačo pradžios buvo priekyje, o jų varžovės, nors kelis kartus grėsmingai priartėjo, bet persverti rezultato savo naudai taip ir nesugebėjo.

„Sunki pergalė, sveikinu merginas“ – sakė nugalėtojų trenerė Jūratė Bertulienė. – „Iki finalo laiko neturime daug, tačiau sieksime atsigauti ir kitose rungtynėse kovoti dėl pergalės“.

Jaunių žaidynių merginų grupės tvarkaraštis

(V. Knašiaus krepšinio mokykla, Dubysos g. 10, Klaipėda)

10.07 10.00 Rungtynės dėl 3 vietos: Alytus – Panevėžys

10.07 12.00 Rungtynės dėl 1 vietos: Vilnius I – Šiauliai [TIESIOGINĖ VAIZDO TRANSLIACIJA]

Vaikinų grupės pirmajame pusfinalyje rimtesnės kovos taip pat nebuvo – šeimininkai Klaipėdos krepšininkai čia užtikrintai susitvarkė su Vilniaus II komanda. Svečiai iš sostinės trečiajame kėlinyje buvo kiek priartėję prie oponentų, tačiau paskutiniame ketvirtyje jiems pritrūko jėgų ir klaipėdiečiams buvo nusileista 68:85 (14:31; 12:24; 28:10; 14:20).

Finale klaipėdiečių priešininkais tapo Vilniaus I komanda, kuri kitame pusfinalyje taip pat gana nesunkiai, rezultatu 84:75 (34:12; 18:26; 21:14; 11:23) įveikė Kauno I ekipą. Vilniečiai nuo pat mačo pradžios pabėgo į priekį, ir nors svečiai iš Kauno antrame ir ketvirtame kėliniuose dar bandė spurtuoti ir pasivyti varžovus, to jiems padaryti nepavyko.

„Pradėjome tikrai neblogai,“ – sakė Vilniaus I komandos treneris Raimundas Kairys, – „tačiau vėliau, padarę daug keitimų truputį išsimušėme iš ritmo. Bet kokiu atveju esame patenkinti patekimu į finalą. Dabar su vaikinais ilsimės, o ar užteks to poilsio iki finalo – pamatysime rungtynių dieną“.

Jaunių žaidynių vaikinų grupės tvarkaraštis

(V. Knašiaus krepšinio mokykla, Dubysos g. 10, Klaipėda)

14.30 Rungtynės dėl 3 vietos: Vilnius II – Kaunas I

16.30 Rungtynės dėl 1 vietos: Klaipėda – Vilnius I [TIESIOGINĖ VAIZDO TRANSLIACIJA]