Prasideda registracija į MKL TICHĖ 3×3 čempionatą (I turas vyks Kauno raj.)

Prasideda registracija į MKL TICHĖ 3×3 čempionatą (I turas vyks Kauno raj.)

Prasideda registracija į Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) TICHĖ 3×3 čempionatą ir pirmojo turo kovas. Šį sezoną trijulių kovos startuos 2024 m. lapkričio 3 d., Kauno rajone, VDU sporto centre (Akademija).

Kauno rajono VDU sporto centre jau praeitais metais buvo surengtos MKL 3×3 finalinės kovos. Čia treniruojasi nacionalinės Lietuvos 3×3 rinktinės.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas džiaugėsi, kad dar viena didelė šventė įvyks Kauno rajone. Jis  pabrėžė, kad tokie renginiai skatina 3×3 krepšinio meistrystę ir ugdo būsimuosius olimpiečius.

„Džiaugiamės, kad MKL TICHĖS 3×3 čempionatas grįžta į Kauno rajoną, į 3×3 krepšinio namus. Būtent čia sportuoja ir auga mūsų nacionalinės vyrų bei moterų 3×3 krepšinio rinktinės. Todėl su malonumu prisidėsime prie Lietuvos moksleivių krepšinio lygos renginių plano, nes tai puiki investicija į jaunimą, į jaunąją krepšinio kartą. Tikime, kad ateityje turėsime dar ne vieną olimpinį atletą“, – džiaugėsi MKL TICHĖ 3×3 čempionato sugrįžimu į Kauno rajoną vietos meras Valerijus Makūnas.

Primename, kad šiais metais turuose galės varžytis vaikinai ir merginos iš visos Lietuvos. Jie bus kviečiami registruotis į U12, U14, U16 ir U18 amžiaus grupių batalijas. Šių metų reguliariame sezone vyks 3 turai, o viską vainikuos finalinis etapas. Jie numatyti:

  • I turas: 2024 m. lapkričio 3 d., Kauno rajonas, VDU sporto centras (Akademija);
  • II turas: 2025 m. sausio 5 d.
  • III turas: 2025 m. vasario 23 d.
  • Finalinis turas: 2025 m. kovo 16 d.

Verta pastebėti, kad nuo šio sezono atsirado ne tik U12 berniukų ir mergaičių grupė, bet ir kita naujovė – čempionate bus galima registruoti ne tik MKL sporto organizacijas. Dabar juridiniai vienetai, kurie turi sportinį ir edukacinį ugdymą, galės deleguoti savo atstovus. Tiesa, šioms ugdymo įstaigoms taikomos papildomos sąlygos, kurias rasite čia.

Prieš kiekvieną turą komandos privalės atlikti pakartotinę registraciją, apie kurią bus informuoti el. paštu. Pakartotinė registracija į turą bus galima 2 būdais: el. paštu arba susisiekus su komandos vadovu, kuris užpildo komandos sudėtį FIBA 3×3 sistemoje. Komandą čempionate privalo sudaryti ne mažiau kaip 3 ir ne daugiau nei 6 žaidėjai. Čempionate dalyvaujantys žaidėjai privalo būti užsiregistravę FIBA 3×3 platformoje (play.fiba3×3.com).

Joje turi būti sukurti ir patvirtinti dalyvių profiliai. Jau trečiąjį sezoną vykstantis čempionatas šiais metais pažeria naujienų, apie kurias galite skaityti čia. Visą reikalingą informaciją ir registracijos dokumentus galite rasti čia

Jau trečiąjį sezoną vykstantis čempionatas šiais metais pažeria naujienų, apie kurias galite skaityti čia.

Visą reikalingą informaciją ir registracijos dokumentus galite rasti čia.