U18 vaikinų pusfinalis: ar „marčiulioniukai“ apgins nugalėtojų titulą?

U18 vaikinų pusfinalis: ar „marčiulioniukai“ apgins nugalėtojų titulą?

Moksleivių krepšinio lygoje „Perlas“ atėjo lemiamų kovų metas. Jau šį savaitgalį visų žvilgsniai kryps į Kauną, kur „Žalgirio“ treniruočių centre vyks Jaunių U18 (gim. 1998 m.) vaikinų krepšinio čempionato finalo ketvertas.

Jau pirmame pusfinalyje krepšinio mėgėjų laukia praėjusio sezono finalo pakartojimas. Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija komanda „Dujų tiekimas“ kausis su Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ krepšininkais.

Prieš metus finale „marčiulioniukai“ 72:70 palaužė namuose žaidusius šiauliečius, tačiau tąsyk vilniečiams vadovavo Edvinas Justas, o šį sezoną „akademikams“ jau vadovauja Gintaras Pocius.

AKISTATOS.

Šį sezoną tarpusavio rungtynėse abi komandos pasidalino po pergalę. Šiauliečiai šventę pergalę 79:76, tačiau „marčiulioniukai“ pasiekė revanšą – 86:63. Vilniečiai per 22 reguliariojo sezono mačus patyrė vos 2 nesėkmes ir užtikrintai žengė 1 turnyro lentelės vietoje, o Šiaulių KA „Saulė“ ekipa iškovojo 15 pergalių, patyrė 7 pralaimėjimus ir rikiavosi 4 pozicijoje.

siauliai

Ketvirtfinalyje „marčiulioniukai“ du kartus sutriuškino Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ II komandą, o šiauliečiai eliminavo Kėdainių sporto centro auklėtinius.

LYDERIAI.

Š.Marčiulionio KA komandoje šį sezoną pirmuoju smuiku griežia Matas Jogėla, kuris vidutiniškai per mačą renka po 17 taškų ir atkovoja po 7 kamuolius. Po 12 taškų pelno Karolis Giedraitis, o po 11 Edvinas Lebeckas.

Po 12 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus per mačą prideda ir įžaidėjas Aistis Pilauskas, kuris reguliariame sezone sužaidė tik 13 rungtynių, nes rungtyniavo „Perlo-MRU“ komandoje Nacionalinėje krepšinio lygoje, kur pelnydavo po 7 taškus ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus. A.Pilauskas trečiadienį debiutavo ir Lietuvos krepšinio lygoje su „Lietuvos ryto“ apranga. Mače su „Vytauto“ ekipa gynėjas per 12 minučių pelnė 5 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Galima neabejoti, kad patirties vyrų krepšinyje įgavęs įžaidėjas bus svarbi figūra finaluose.

Pilauskas

Šiaulių KA „Saulė“ ekipoje ryškiausiai žiba Tadas Pažėra, kuris pelno po 25 taškus ir atkovoja po 6 kamuolius. Šį sezoną „Šiaulių“ klubo dėmesio sulaukęs ir Lietuvos krepšinio lygoje debiutavęs gynėjas per 6 LKL rungtynes pelnydavo po 1 tašką ir atkovodavo po 1 kamuolį.

pazera3

Po 18 taškų šiauliečių ekipoje renka Mantvydas Žukauskas, o po 9 taškus prideda Dominykas Bertulis.

TRENERIAI.

„Savo vaikinams sakiau, kad jeigu į lemiamas kovas ateisime traumuoti ar pavargę, tai nieko gero nebus. Šiuo metu turiu visus žaidėjus ir esame pasiruošę“, – sakė Šiaulių KA „Saulė“ treneris Dainius Bertulis. – Visos komandos po Naujų metų savo sudėtis sustiprino 1999 metais gimusiais žaidėjais, pailgėjo suoleliai, tik mūsų liko toks pats. Vilniečių komandoje pasikeitė ne tik treneris, tačiau pasikeitė ir žaidėjai. Pamenu, kai buvau U16 rinktinės treneris, tai „marčiulioniukai“ sudarė branduolį, o dabar liko tik A.Pilauskas. Karolis Giedraitis ar Matas Jogėla buvo vėlesnio brendimo, tačiau žaidžia dabar. Net jeigu ir lyginsime su praėjusiais metais – tai kita komanda. Manau, pergalę lems smulkmenos, atkovoti kamuoliai, A.Pilausko stabdymas. Apetitas kyla bevalgant, anksčiau mes būdavome 7-8 ir mus daug kas buvo nurašę, tačiau sugebėjome atsitiesti. Šį sezoną trys vietos finalo ketverte buvo rezervuotas ir mums pasisekė pagriebti 4 bilietą. Dabar svarbiausios rungtynės yra pusfinalis, o toliau…“.

bertulis

KOMENTARAI.

„Finalo ketvertą pasitinkame pozityviomis nuotaikomis. Turime tik vieną tikslą – apginti čempionų titulą, tačiau tai padaryti bus sunku“, – kalbėjo ir Lietuvos krepšinio lygoje jau debiutavęs „marčiulioniukas“ A.Pilauskas. – Pusfinalyje žaisime su Šiaulių komanda, tai labai gera bei drausminga ekipa, su ja žaidėme praėjusių metų finale. Tada pavyko laimėti, tačiau buvo be galo sunkios rungtynės. Tai komanda, kuri žaidžia su labai dideliu noru ir užsidegimu, drausmingai ginasi ir reikės visų atsidavimo ir nusiteikimo. Reikės sustabdyti lyderį T.Pažėrą. Tai labai geras atakuojantis žaidėjas, turintis staigų prasiveržimą bei mokantis įvairiai užbaigti savo reidus po krepšiu. Manau, mūsų pranašumas bus aukšti žmonės ir ilgesnis žaidėjų suolelis. Esame jau dideli ir žaidę ne viename finalo ketverte, todėl su emocijomis reikės susitvarkyti. Treneris mus gerai paruošė finalo ketvertui, toliau jau viskas priklausys nuo noro, nusiteikimo ir atsidavimo“.

Pilauskas2

„Nuotaikos pačios geriausios, būti tarp keturių geriausių jaunių komandų yra nepakartojama. Visą sezoną sunkiai dirbome, to siekėme, todėl labai džiaugiamės“, – teigė Šiaulių KA „Saulė“ krepšininkas M.Žukauskas. – Norime būti čempionai, nors nesame vadinami favoritais, tačiau kovosime iš visų jėgų. „Marčiulioniukai“ yra praėjusių metų čempionai, reguliaraus sezono laimėtojai. Tai gera komanda, kuri visose pozicijose turi lygiaverčių žaidėjų, stipri priekinė linija. Bandysime agresyviai gintis, stengsimės neleisti pelnyti lengvų taškų. Atiduosime visas jėgas. Esame labai stiprūs kaip komanda, manau, vienybė yra mūsų pagrindinis ginklas“.

zukauskas

PROGNOZĖ.

„Šiauliečiai remiasi 3 žaidėjais, o vilniečių pagrindinis ginklas – ilgas atsarginių žaidėjų suolelis, priekinė linija“, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos Sporto ir jaunimo rinktinių vadovas Rolandas Radvila. – „Saulės“ visas puolimas sukasi aplink T.Pažėrą ir M.Žukauską. Jeigu prie jų prisijungia Dominykas Bertulis ar Gytis Neimantas, tai komandai jau būna lengviau. Tačiau svarbiausia, kad šiauliečių dideli žmonės susitvarkytų su „marčiulioniukų“ priekinės linijos žaidėjais, kurie yra labai galingi. A.Pilauskas, K.Giedraitis ir M.Jogėla yra svarbūs, tačiau šįkart viską nulemti gali priekinė linija. Sakyčiau, kad vilniečiai turi daugiau šansų“.

radvila1

Š.Marčiulionio KA ir Šiaulių KA „Saulė“ rungtynes tiesiogiai transliuos „Delfi TV“.

Jaunių U18 (gim. 1998 m.) vaikinų krepšinio čempionato finalo ketvertas
(„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4a, Kaunas).

04-15 16:00 val. Š.Marčiulionio KA I-„Dujų tiekimas“ – Šiaulių KA „Saulė“ (TIESIOGINĖ transliacija per „DelfiTV“)
04-15 18:15 val. Kauno KM „Aisčiai“ I – Sabonio KC „ViaCon“ (TIESIOGINĖ transliacija per „DelfiTV“)

04-16 11:00 val. rungtynės dėl 3 vietos
04-16 13:30 val. rungtynės dėl 1 vietos (TIESIOGINĖ transliacija per „DelfiTV“)

Nuotraukos: MKL, krepsinioakademija.lt, krepsinioakademijasaule.lt, musukrepsinis.lt, euroleague.net,