Namų sienos padėjo šiauliečiams nugalėti U17 vaikinų čempionato B divizione (FOTO)

Namų sienos padėjo šiauliečiams nugalėti U17 vaikinų čempionato B divizione (FOTO)

Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ krepšininkams padėjo ir namų sienos. Arūno Kačerausko treniruojami Saulės miesto vaikinai triumfavo Moksleivių krepšinio lygos Perlas Jaunių U17 (gim. 1999 m.) vaikinų krepšinio čempionato B divizione.

Šiauliuose vykusiame finale „Saulės“ ekipa 71:65 palaužė metais jaunesnių Vilniaus krepšininkų „Visi kartu“ pasipriešinimą.

Metais vyresni šiauliečiai visas rungtynes pirmavo ir nors „Visi kartu“ krepšininkai kvėpavo jiems į nugarą, tačiau perimti iniciatyvos nepavyko. Šiaulių KA krepšininkai daugiausiai buvo nutolę 10 taškų skirtumu.

Nors šiauliečiai pataikė tik 2 tritaškius iš 17 (12%), tačiau sėkmingai atakavo iš dviejų taškų zonos – 28/59 (47%).

„Finalai buvo sunkūs, visi marškiniai šlapi“, – po lemiamų kovų šypsojosi Šiaulių KA „Saulė“ treneris Arūnas Kačerauskas. – Pavyko su vaikinais rasti bendrą kalbą viso sezono metu, patikėjome vieni kitais. Komanda įvykdė, ką buvome suplanavę, sėkmingai gynėmės. Šiaulių niekad niekas nevadino favoritais, visi kalbėjo tik apie „Visi kartu“ komanda. Mes susikrovėme šiokį tokį pranašumą, gerai gynėmės, tikėjau, kad ištempsime. Po rungtynių sakiau savo „mažiems“ žaidėjams, kad jie kovėsi kaip liūtai, puikiai rinkosi kamuolius. Dabar kitą sezoną bandysime kautis A divizione. Nors kai kas klausia, ką mes ten veiksime, tačiau turime naują tikslą – norime ir ten sėkmingai pasirodyti“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Rokas Ruškys, kuris pelnė 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Dominykas Ratkus pridėjo 18 taškų ir 9 atkovotus kamuolius, o Mindaugas Vėta surinko 12 taškų.

„Visi kartu“ ekipoje Dovydas Giedraitis pelnė 18 taškų, Arnas Adomavičius surinko 17, o Lukas Naimovičius – 8.

B diviziono finalo ketverte 1-2 vietas užėmusios komandos kitą sezoną išsikovoja teisę rungtyniauti A divizione.

Trečiąją vietą ir bronzos medalius iškovojo Sostinės krepšinio mokyklos I komanda. Arvydo Menkevičiaus auklėtiniai 85:72 palaužė Biržų sporto mokyklos ekipą.

Pirmasis kėlinys vilniečiams klostėsi nekaip – vienu metu biržiečiai buvo įgiję net dviženklį pranašumą, tačiau Žygimanto Sideravičiaus ir Ryčio Žarkausko į priekį vedama SKM komanda deficitą panaikino dar iki ketvirčio pabaigos, o antrojoje rungtynių dalyje visiškai perėmė rungtynių kontrolę.

„Medalis yra medalis. Pasirodymą vertinu gerai, džiaugiamės trečia vieta. Tai mums yra didelis laimėjimas“, – čempionų taurę rankose laikydamas skm.lt sakė komandos treneris A. Menkevičius. – Pirmą kartą žaidėme prieš šią komandą. Prieš rungtynes sudėliojome akcentus, kurių laikėmės visas rungtynes. Kai kurias detales kaitaliojome, tad užtruko laiko, kol atradome tą receptą į pergalę. Galiu drąsiai pasakyti, kad vakar buvome pasiekę savo žaidimo dugną. Labai liūdna, kad nepavyksta išvengti tokių didelių duobių. Ir pats galiu prisiimti atsakomybę, nes komanda nebuvo nusiteikusi – nebuvo jokios energijos, agresijos. Turėjome pokalbį ir vakare, ir iš ryto, kad tai negali pasikartoti ir tikrai žinojau, kad rungtynėse dėl trečios vietos atrodysime geriau.“

Nugalėtojų gretose Ž. Sideravičius pelnė 21 tašką, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, R. Žarkauskas pridėjo 18 taškų, o Artūro Zemlevičiaus ir Liudviko Gorišnio sąskaitoje – po 11 taškų.

Biržų SM gretose rezultatyviausiai žaidė Erikas Venskus, pelnęs 20 taškų ir sugriebęs net 21 atšokusį kamuolį. 14 taškų pridėjo Šarūnas Valunta, 9 – Tautvydas Budriūnas.

SKM atstovai, kaip B diviziono trečios vietos laimėtojai, dalyvaus peržaidime su dešimtąją vietą A divizione užėmusiais Panevėžio KKSC krepšininkais dėl galimybės kitais metais varžytis su stipriausiomis Lietuvos komandomis.

Pirmąją dieną pirmieji į finalą žengė „Visi kartu“ krepšinio klubas, kuris 89:58 įveikė Sostinės krepšinio mokyklos I komandą.

Nugalėtojus į priekį vedė Dovydas Giedraitis, kuris surinko 21 tašką. Rokas Rutkauskas pridėjo 15, o Lukas Naimovičius įmetė 11 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

SKM gretose Žygimantas Siderevičius pelnė 15 taškų, o Erikas Kulikovskis – 11.

„Stebuklas nepavyko ir pralaimėjome. Po dviejų kėlinių bandėme kovoti ir kabintis į rungtynes. Buvo sėkmingesnių atkarpų, bet paprasčiausiai buvo ne mūsų diena. Ketvirtą kėlinį jau žaidėme be pagrindinių žaidėjų, – skm.lt sakė komandos treneris Arvydas Menkevičius.

Antrame dienos pusfinalyje sėkmė lydėjo šeimininkus. Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ komanda savo žiūrovų akivaizdoje 71:58 nugalėjo Biržų sporto mokyklos komandą.

„Saulės“ krepšininkai užtikrintai laimėjo kovą po krepšiais (72/45).

Šiauliečių ekipoje Dominykas Ratkus pelnė 14 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, Mindaugas Vėta pridėjo 13 taškų ir 13 atkovotų kamuolių, o Rokas Ruškys surinko 12 taškų ir sugriebė net 16 atšokusių kamuolių.

Biržų sporto mokyklos gretose Aurimas Jocas surinko 13 taškų, Tadas Užolinskas pelnė 12, o Šarūnas Valunta – 10.

Nuotraukų autorystė: Šiaulių KA Saulė