U13 čempionato B diviziono finalai: kam atiteks pirmieji aukso medaliai?

U13 čempionato B diviziono finalai: kam atiteks pirmieji aukso medaliai?

Moksleivių krepšinio lygoje „Perlas“ šį savaitgalį į aikštę išbėgs ir geriausios trylikamečių komandos. Jonavoje vyks U13 (gim. 2003 m.) berniukų krepšinio čempionato B diviziono finalo ketvertas.

Finalo ketverto šeimininkais tapę Jonavos kūno kultūros ir sporto centro krepšininkai pusfinalyje kovos su Klaipėdos krepšinio mokykla.

Jonavos KKSC reguliariame sezone, A pogrupyje, iškovojo 15 pergalių, patyrė 3 nesėkmes ir užėmė 2 vietą. TOP16 etape Tomo Kepežinsko auklėtiniai įgavo pagreitį, iškovojo 3 pergales iš 3 ir ketvirtfinalyje eliminavo Sostinės krepšinio mokyklos VI komandą.

Klaipėdos krepšinio mokykla iškovojo 14 pergalių, 2 kartus suklupo ir B pogrupyje užėmė 2 vietą. TOP16 etape Klaipėdos KM kartu su dar 2 ekipomis iškovojo po 2 pergales, patyrė po 1 nesėkmę ir tik pagal tarpusavio rungtynių rezultatus užėmė 1 vietą. Ketvirtfinalyje Aivaro Preikšaičio auklėtiniai tik po 3 serijos rungtynių įveikė Raseinių kūno kultūros ir sporto centro auklėtinius.

Kitame pusfinalyje Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro III komanda rungtyniaus su Kėdainių sporto centro krepšininkais.

„Saboniukai“ reguliariame sezone iškovojo 15 pergalių, patyrė 3 nesėkmes ir A pogrupyje užėmė tik 3 vietą. TOP16 etape kauniečiai kartu su dar 2 ekipomis iškovojo po 2 pergales, patyrė po 1 nesėkmę ir tik pagal tarpusavio rungtynių rezultatus užėmė 2 vietą. Rolando Rakučio auklėtiniai ketvirtfinalyje eliminavo Sostinės krepšinio mokyklos III komandą.

Kėdainių sporto centro krepšininkai jau reguliariame sezone demonstravo puikią sportinę formą ir iškovojo visas 14 pergalių. Rimtesnio pasipriešinimo Lauryno Valucko auklėtiniai nesulaukė ir TOP16 etape, kur iškovojo visas 3 pergales. Pirmą nesėkmę kėdainiškiai patyrė jau ketvirtfinalyje, kai serijoje 2-1 įveikė Telšių sporto ir rekreacijos centro komandą.

B diviziono finalo ketverte 1-2 vietas užėmusios komandos kitą sezoną išsikovoja teisę rungtyniauti A divizione, o 3 vietos laimėtojai žais peržaidimą su 10 vietą A divizione užėmusia komanda.

Jaunučių U13 vaikinų čempionato B diviziono finalo ketvertas
(Jonavos Jeronimo Ralio gimnazija, Žeimių g. 20, Jonava)

04-16 15:00 val. Sabonio KC III – Kėdainių SC
04-16 17:00 val. Jonavos KKSC – Klaipėdos KM

04-17 12:00 val. rungtynės dėl 3 vietos
04-17 14:00 val. rungtynės dėl 1 vietos