U17 merginų rinktinė pradėjo pasirodymą išskirtiniame FIBA projekte

U17 merginų rinktinė pradėjo pasirodymą išskirtiniame FIBA projekte

Šią vasarą Lietuvos septyniolikmečių merginų rinktinė pirmą kartą istorijoje turėjo kautis Pasaulio čempionate Rumunijoje, tačiau dėl pasaulinės pandemijos atšaukus visus vasaros čempionatus, merginoms taip ir neteko susitikti su geriausiomis planetos rinktinėmis. Tačiau tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) šio amžiaus merginoms suteikė progą pasivaržyti tarpusavyje – šią savaitę startavo FIBA U17 „Skills Challenge“ turnyras, kuriame dalyvauja po penkias kiekvienos rinktinės atstoves.

Merginos per kuo greitesnį laiką turi įveikti kliūčių ruožą bei pelnyti papildomus taškus savo komandai pataikydamos į krepšį. Visoms krepšininkėms įveikus užduotį yra fiksuojamas laikas, o pelnytų taškų suma yra išminusuojama iš bendro laiko ir gaunamas galutinis rungties rezultatas.

Lietuvės turnyrą pradėjo A grupėje, kurioje varžosi su Tailando, Malio ir Gvatemalos krepšininkėmis. Virtualioje kovoje septyniolikmetės įveikė Tailando ir Malio rinktines.

Trečiadienį laukia dvikova su Gvatemalos rinktine, o į turnyro ketvirtfinalį pateks po dvi geriausias komandas, kurios savaitgalį pratęs kovą dėl apdovanojimų.

Lietuvos U17 merginų rinktinės sudėtis:
VARDAS PAVARDĖ KREPŠINIO MOKYKLA
Austė Jurevičiūtė Klaipėdos V. Knašiaus KM
Neda Pliatkutė Kauno KM „Žalgiris“
Augustė Virbalaitė Šiaulių KA „Saulė“
Viltė Andrunavičiūtė Panevėžio KKSC
Austėja Jokšaitė Vilniaus KM