Krepšinio paslapčių Lietuvoje semiasi ir Europoje nepirmaujančios šalys (VIDEO)

Krepšinio paslapčių Lietuvoje semiasi ir Europoje nepirmaujančios šalys (VIDEO)

2012 02 21 Europos krepšinyje madas diktuojanti Lietuva į mūsų šalį pritraukia įvairiausių valstybių krepšinio komandų. Praėjusią savaitę Kaune viešėjo Kopenhagos „Falcon“ aštuoniolikmečių ekipa, per šešias dienas sužaidusi ketverias draugiškas rungtynes su vietos komandomis.

Svečiai iš Danijos Lietuvoje įveikė Jonavos jaunių komandą ir „Tornado“ krepšinio mokyklos mišrią ekipą, tačiau nusileido A.Sabonio krepšinio centro ir „Tornado“ krepšinio mokyklos 1995 metais gimusių jaunuolių ekipoms.

Kopenhagos krepšininkai paskutinę vizito Lietuvoje dieną dramatiškai išplėšė pergalę paskutinę sekundę, o po dvikovos džiaugėsi puikia galimybe tobulėti Lietuvoje.

„Danija krepšinio terminais kalbant yra maža valstybė. Pas mus krepšinio kultūra nėra aukšto lygio, populiariausias futbolas ir rankinis, o krepšinis – maža sporto šaka. Čia nuostabu matyti tai, kokį vaidmenį vaidina krepšinis. Gerai ir žaidėjams pamatyti, kokį jie turi pasiekti lygį, kad tobulėtų, – pasakojo Clausas Strohas, „Falcon“ ekipos vyriausiasis treneris.

Kaune danai spėjo pamatyti ir LKF taurės finalo ketverto varžybas bei Moksleivių krepšinio lygos žvaigždžių dienos renginį Žalgirio arenoje. Visa tai svečiams paliko geriausią įspūdį.

Pasisvečiavę Lietuvoje vieną kartą, „Falcon“ komandos atstovai ketina sugrįžti ir kitą sezoną.

„Kalbėjomės su klubu, kad tokias išvykas reikia daryti prieš sezoną. Manau, kad tobulėjimui čia yra labai geros sąlygos. Gailiuosi, kad su šia komanda neatvykau anksčiau, nes jiems tai yra paskutiniai metai jaunimo krepšinyje. Turėjome atvykti prieš trejus metus, po to sugrįžtume ir taip matytume savo progresą“, – teigė Danijos ekipos treneris.

Peržiūrėti VIDEO reportažą galite čia…

Informacija: Basketnews.lt